Ens preguntem com és possible que a Europa aparegui una nova guerra després d’haver patit dues guerres mundials al seu territori? Per què un cop més hem de fer front al fracàs de la convivència? No hi ha res que justifiqui el patiment del poble d’Ucraïna per la invasió i atac de Rússia, un acte que viola el dret internacional, la convivència pacífica i el diàleg. Des de la nostra Xarxa d’Escoles promovem i treballem per la Cultura de la Pau i la cooperació internacional i això, un cop més, sense oblidar-nos de les guerres “invisibilitzades” com les del Iemen, Palestina, Síria, Iraq, Líbia…, està en perill i amenaça tota la humanitat. El ressò dels despropòsits i de la guerra apaivaga els laments de les persones que ho pateixen directament i, com sempre, “perdem tots i totes” perquè les guerres es fan pels interessos d’uns quants però els morts, ferits, refugiats els posem els pobles.

(Fragment del manifest de les escoles associades a la UNESCO).

Des de l’escola Institució Montserrat ens sumem al NO a la GUERRA i lluitem amb les armes de l’empatia, el diàleg i la solidaritat. Volem una escola per la PAU. I per aportar el nostre granet de sorra, ens sumem a l’ajuda humanitària iniciant una campanya de recollida solidària per ajudar els refugiats ucraïnesos.

Tot i que es recomana enviar aportacions econòmiques i no enviar materials a Ucraïna, també calen materials pels refugiats que estan sortint del país. La comissió de solidaritat de l’AFA i la de l’escola, juntament amb la cooperativa d’alumnat de 5è “CompartIm“, us demanem la vostra col·laboració.

Cada dia, matí i tarda, hi haurà recollida de diferents materials que portarem a entitats col·laboradores que els recullen.

Les comissions de solidaritat de l’AFA i l’Escola i la Cooperativa d’alumnat CompartIm, agraïm la vostra ajuda.

Gràcies!