Benvolgudes famílies,

Com ja sabeu, el nostre ideari ens defineix com a escola catalana. Vetllem per la cultura, les tradicions i la llengua del nostre país. També som una escola plural, democràtica, inclusiva i defensora dels valors humans. Una manera de ser que forma part del nostre dia a dia i que la duem a terme en la nostra forma d’educar.

Davant dels greus i excepcionals esdeveniments produïts aquests darrers dies, que vulneren la llibertat d’expressió, el dret de manifestació, el dret a la intimitat, el dret a la participació… i que afecten la convivència i el respecte als valors fonamentals d’una societat democràtica, volem expressar que:

– El respecte a les institucions catalanes, a les persones que les representen i els electors que els han escollit són indispensables.

– El diàleg i el consens són les vies per poder arribar a acords.

– La por i l’ús de la força no solucionen conflictes.

– Creiem en el dret d’autodeterminació dels pobles i, per tant, que els seus ciutadans siguin consultats sobre la seva pròpia identitat.

– Pensem que les lleis poden ser modificades i actualitzades, tot adaptant-se a un món canviant, com la mateixa educació.

Per tot plegat, donem suport al govern, a les institucions catalanes i als qui vetllen per fer possible els principis que com a escola defensem. Som conscients que vivim en un entorn plural i divers, i que la nostra pràctica educativa ens porta a ser curosos amb els drets de les persones i els valors que ho fan possible, ja que només educant des de la llibertat, el respecte a les persones i a les idees podrem aconseguir ciutadans solidaris i compromesos.

Com a escola som partícips del comunicat de la FCEC –Federació de Cooperatives-

Atentament,

Consell Rector de la Cooperativa