Qui som?
Pares i mares amb ocupacions relacionades amb la mobilitat, l’enginyeria i l’obra pública convençuts que els nostres fills/es mereixen un entorn escolar més saludable i segur.

Què fem?
Ens estem estrenant com a comissió de l’AFA de la Institució Montserrat i volem dedicar esforços a què les famílies del nostre centre puguin gaudir d’un entorn segur cada vegada que duen els alumnes a l’escola; sense riscos i amb menys contaminació. Una millora que també es tradueix en un barri més sostenible.

Com ho fem?
Fa un temps es va fer una enquesta a les famílies i alumnes sobre com millorar l’entorn del centre. Aquell va ser el primer pas per començar a treballar en diversos projectes que esperem que acabin prosperant i, de fet, ja estem parlant amb altres AFA’s i s’han fet reunions amb el districte. Un d’aquests projectes és el pla de l’Ajuntament de Barcelona, “Protegim les escoles”, que busca pacificar el trànsit en favor dels vianants. 

https://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/ca/que-fem-i-per-que/urbanisme-per-als-barris/protegim-escoles


L’escola Gayarre i l’escola Arts, totes dues del nostre barri, estan incloses dins el pla. L’any vinent la iniciativa s’ampliarà, si tot va bé, a la Institució Montserrat.

L’Ajuntament també va obrir el 2019 la convocatòria “Decidim Barcelona” on tenien cabuda moltes propostes sobre com fer una ciutat millor. Una d’elles és la “Zona de vianants de Sants Antic”, que pretén pacificar alguns carrers del barri amb prioritat pel vianant. 

Per tant, des de la Comissió d’Entorns valorem totes aquestes iniciatives, i altres que puguin millorar l’accessibilitat a l’escola, i intentem que tirin endavant.

Planifiquem estratègies per poder guanyar metres als espais d’entrada i la rodalia del centre i reduir la velocitat del trànsit, així com millorar les zones verdes de la Plaça Ibèria, la Plaça Bonet i Muixí i la Plaça de la Farga.

Què necessitem?
El suport de les famílies per poder votar aquest projectes perquè es facin realitat quan sigui el moment. És la manera de millorar l’entorn del nostre centre. A més, totes les idees i iniciatives són benvingudes i si ens voleu fer arribar alguna, les podeu enviar a: entorn.escolarim@afaim.org