Us proposem dues xerrades per a tornar agafar el fil de les xerrades organitzades des de l’AMPA! I li canviem el nom i el format!
Fins ara en dèiem ‘escola de pares’. Per què no ho generalitzem dient-ne ‘escola de famílies’?
I com no pot ser d’altra manera,ho haurem de fer de forma virtual, cadascú des del menjador de casa seva. Per a què rutlli, us demanem que us inscriviu i així us podrem enviar el link de la xerrada.
Dijous, 26 de novembre a les 19 h
A qui va dirigida la xerrada?
A pares i mares de nois i noies de totes les edats
Què en trauràs?
Segons les enquestes, dos de cada tres pares i mares creuen que no estan fent la seva tasca familiar tan bé com caldria. Degut a la pressió de l’entorn i als models dels mitjans de comunicació, els pares ens posem una pressió enorme per a ser pares “perfectes” i això és impossible; al no assolir-ho, la nostra confiança cau.
I acaba afectant negativament la nostra forma d’educar.
-Valoraràs tot allò que ja estàs fent i que et converteix en un gran pare/mare.
-Descobriràs que dedicar-te temps a tu mateix no és egoista.
-Podràs ajudar a construir l’autoestima dels teus fills i alumnes, a partir de millorar la teva pròpia.
Com ho farem?
Treballant temes com:
-El perillós mite dels “Pares Perfectes”.
-Canviar la “Correcció” per la “Connexió”.
-Cultivar els sentiments positius.
-Analitzar si la gent que ens envolta és l’adequada.
Què diuen alguns assistents a la xerrada
“Em sento millor, veig que ho estic fent genial! Perquè faig el que crec i faig amb el cor” (Escola La Salle, Reus)
“He descobert que no he de creure en tot el que em diuen, sinó que vull confiar més en mi mateixa” (Col.legi Sagrada Família, Horta, BCN)
“Avui (l’endemà de la conferència) he rebut les notes del meu fill i no són perfectes. Gràcies a la conferència m’ho he pres millor (sense restar-li importància)” (Col.legi Mare de Déu del Carme, Terrassa).

El ponent
En Carles Ventura treballa recolzant a joves i a famílies en moments de canvi. I li agrada compartir el que viu al seu dia a dia en sessions com aquesta.
Col.labora amb escoles i institucions amb un objectiu: que la societat del futur sigui una mica millor que l’actual. Quan no treballa, li agrada estar amb la família (té 3 fills), sentir música, anar en moto…
Dijous, 3 de desembre a les 19 h
El Servei JIP (Jove, Informa’t i Participa) pels nostres fills
adolescents. Què és i per què els pot ser útil
Xerrada a càrrec de Lena Edo, coordinadora del Servei JIP de l’Ajuntament de Barcelona, i Sònia Tomàs, informadora del Punt JIP Sants-Montjuïc
Per a les famílies de l’ESO
L’Ajuntament de Barcelona ofereix a tots els centres d’educació secundària de la ciutat el servei Jove, Informa’t, Participa.
El JIP vol apropar tota la informació que pot ser d’interès per als nois i noies així com també fomentar la participació i l’associacionisme juvenil. La dinamitzadora de Sants, la Sònia Tomàs ve cada divendres a l’escola a fer aquest servei de forma més regular.
Quines opcions d’estudis després de l’ESO, on poden fer esport o com participar en diferents activitats del barri són algunes de les preguntes que la Sònia respon durant l’estona del pati. Sí, em vull inscriure