Només amb la formació i la informació veraç es poden prevenir situacions abusives i és possible ajudar a les persones que les viuen i al seu entorn.

En aquesta activitat que organitza l’AMPA per l’Escola de Pares es volen donar a conèixer eines de prevenció i detecció de l’abús sexual a les persones que més a prop estan dels infants i adolescents: els seus pares, mares, tutors legals, avis,…

Una xerrada a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet que encara aquesta temàtica amb naturalitat, sense carregar de culpabilitat a les persones que es troben en aquestes situacions i que no saben realment què els està passant.

Objectius:

  • Definir i treballar conceptes relacionats amb diferents situacions abusives.
  • Entendre els silencis i les complicitats que porten al “secretisme” dels infants i adolescents.
  • Dotar d’eines de prevenció i detecció.

Metodologia:

La metodologia utilitzada és grupal, dinamitzadora i participativa. No és una activitat teòrica, sinó un espai de reflexió i aprenentatge sobre com prevenir les relacions abusives de fills i filles adolescents.

Xerrada: La prevenció de les relacions abusives
Dia 18 de març
Hora: 19.00
Lloc: Sala polivalent de l’escola (menjador).
Duració: 2 hores.

Us recordem que posem a disposició de les famílies un servei de guarderia gratuït per tal de facilitar l’assistència a la xerrada. Si voleu fer ús d’aquest servei, heu d’omplir i enviar el següent formulari, fins el 18 de març al matí.

La Fundació Vicki Bernadet treballa des de 1997 en l’atenció integral, prevenció, formació i sensibilització dels abusos sexuals infantils.